Leva mer hållbart

Det finns många sätt att leva hållbart på. Att inte köpa nytt hela tiden som jag försöker göra, är ett sätt. Sedan finns det flera andra saker man kan göra.  Så om du vill leva mer hållbart, se dels till att återvinna. Köp inte nytt hela tiden, laga kläder, köp på second hand och så vidare.

En annan sak man kan göra är att äta mer grönsaker än kött. Det sägs att kött-och mjölkindustrin står för ungefär en femtedel av världens sammanlagda utsläpp av växthusgaser. Drar man ner på att köpa och äta så får man mer positiva miljöeffekter, plus att det även är bra för din hälsa.

Det är även bra att satsa på att handla ekologiskt när man kan. Samt se till att handla mat efter säsong. Tänk också på vad det är för förpackningar. Många produkter är idag inkapslade i upp till 3-4 olika typer av förpackning och genom att välja varor som har mindre förpackning kan du bidra till att minska mängden sopor som slängs varje år.

El är en annan sak, spara in på den, genom att dra  ur sladden på elektronisk utrustning som du inte använder och se till att släcka lamporna när du lämnar ett rum. Det är bra för både miljön och plånboken att vara sparsam med elen. 

En annan sak för hållbarhet är att låta bilen stå och istället gå, cykla, åka tåg och så vidare.

 

 

 

 

 

11 Feb 2019