Hur fyndar du på loppis?

Att gå på loppis är kul och det går att göra en hel del fynd! Det gäller bara att vara på rätt plats vid rätt tid så att säga. En del gånger kan du kanske inte hitta något, medan du andra gånger hittar hur mycket som helst.

Smarta tips för bästa fyndläget på loppisen

Ta med växelpengar när du ska gå på loppis. Även om många har swish så är det synd att gå miste om ett fynd i fall om det inte finns. 

Var nyfiken! Nöj dig inte med att bara titta på det som står längst fram på bordet, snoka ordentligt, lyft på saker, titta under bordet och i kartongerna vid sidan om. Söker du något speciellt se då till att fråga säljaren.

Det är smart att ta med egna tygpåsar, gärna lite kraftigare att bära hem fynden i, eller en rullväska, som en klassisk Dramaten.

Köp med hjärtat och tänk inte så mycket på vad som är trendigt just nu. Det är bättre satsa på föremål som betyder någonting för dig i stället.

Kom tidigt! De riktiga loppisproffsen hänger på låset, och gör du också det har du störst chans på de allra bästa prylarna.

Pruta! Loppiskulturen är prutvänlig, speciellt ju senare på dagen du kommer. Kom ihåg att pruta med en leende, och begär inga rånarpriser!

Kolla skicket noga. Sprickor och nagg är retligt att upptäcka när man kommit hem.

Håll utkik i dagspress och på nätet efter megaloppisar i bostadsområden. Där kan man oftast göra riktiga superfynd, om man har tålamod och är uppe tidigt. 

10 Mar 2020