Få dina gamla möbler att se nya ut igen

Om du någonsin tänkte på att uppgradera dina gamla möbler och återuppliva dem, då kan det vara trevligt att ta del av lite bra tips. De flesta har en möbel som inte verkar passa i vilket rum som helst. Innan du slänger den, leta efter några inspirerande idéer om hur du kan ändra den eller återställa den.

Antingen det är att du har fått nog av dina gamla möbler, du hatar dess utseende, eller så vill du spara pengar, du kan göra det till ett trevligt DIY-projekt.

Det finns många sätt att göra dina gamla möbler fantastiska, men ändå finns det några saker du måste tänka på när du väljer att göra detta. Bestäm vad du tycker behöver fräschas upp och ställ dig själv några av frågorna:

  • Är det färgen som stör dig? Är det för mörkt eller för ljust?
  • Är det möbelslaget som behöver uppdateras?
  • Vill du uppdatera dina möbler från insidan eller utsidan?
  • Har dina gamla möbler repor eller saknas några delar?
  • Vill du ta bort en dörr eller några av listerna?

Genom att svara på dessa frågor kan du bestämma dig för om det är rätt att starta ett DIY-projekt eller om du helt enkelt kan slänga ut nya kuddar på din soffa.

Snabba tips hur du får gamla loppismöbler att se helt nya ut

Ett tips är att byta ut benen på möbeln. Att lägga till nya ben till dina stolar, soffbord, låda, byrå, konsolbord eller soffa kommer att ge ditt hus en snygg look. Det är en lätt uppgift, speciellt om de skruvas på. Det enda du behöver göra är att hitta några fantastiska ben och byta ut de gamla.

Du kan även byta ut en del av möbeln i ett annat träslag, som ny dörr, eller annat. Ett annat tips för att få det att se nytt ut, det är att ta bort färgen och lägg till två lager vax.   Vaxet skyddar träet och visar upp träets otroliga färg. Du kan antingen välja ett mörkt vax eller ett vitmålat vax.

Omslagspapper kan vara bra med, då det kan användas för en hylla eller lådfoder. Vissa använder det annars som skyddande bokomslag eller skolprojekt.

20 Mar 2023